Menu

Данаил Парнаров

Актуални анализи на събитията от днес, вчера и утре

Шматкащият се с партии

Шматкащият се с партии

Впоследствие назначеният по времето на царското управление Терзиев беше осъден. Урановата мина в Елешница пък е една от двете най-големи по рода си в България, но не работи от години. По думите на Зрънчев партията на Христо Ковачки има план уранодобивът да се възобнови „със съвременна технология, със специални сонди, а не както е била направена“.

Благоеврадският областен координатор не познава „най-известния сипматизант“ на ЛИДЕР, но има високо мнение за него: „Христо Ковачки е един много проспериращ бизнесмен, той дава много усилия за развитието на енергетиката.“ Силата на Митко Зрънчев очевидно не е в идеологиите, а както казва той – „в работа с хора“. Още от комсомола е бил организационен работник и разказва с умиление за кариерата си в бригадирското движение.

След това трупал стаж в образователния инспекторат и като директор на различни училища. В свободното си време пък работи за патриотичното дружество „Традиция“, където организира възстановки на исторически събития, чествания и изложби. „Това, което ми предложиха в ЛИДЕР, ми дава възможност да използвам повече своя организационен опит“, обяснява Зрънчев, който в ГЕРБ е бил само селски председател. Без съмнение той е популярен човек в града, поздравява го всеки втори минувач.

Като анекдот разказва как веднъж, докато вървял със сина си през града, младежът тайно преброил с колко хора се ръкува. Резултатът само от един тегел бил 184-ма. Затова сега, когато училището му се закрива, Митко Зрънчев се е заел да обикаля и да стяга местните партийни структури, а приятели го поздравяват с „честита нова работа“. „Не съм аз, който ги решава тези неща. Нека да върви напред партията, когато му дойде времето, има си ръководство“, отговаря той на въпроса дали ще става депутат.

За разлика от футбола трансферният прозорец в политиката никога не се затваря.

Номади.

„Казвал съм го и преди – има три неща, от които няма да се откажа: отбора, партията и жена си.“ Думите са на Румен Овчаров и по ирония са част от изказване в защита на Александър Томов. Президентът на ЦСКА е един от най-популярните политически номади. Вече трудно някой може да си спомни значението на абревиатурите на неговите ГОР и ДАР, родени след напускането му на БСП. Доста социалисти обаче сигурно помнят участието на „Евролевицата“ в „реформаторското мнозинство“ заедно с ОДС.

Независимият депутат Димитър Абаджиев навремето беше зам.-шеф на СДС, след това заместник-председател на ДСБ. Накрая оглави собствено сдружение „Европейски демократичен път“. То беше коалиционен партньор на ГЕРБ, а сега партнира с партията на бившия земеделец Яне Янев „Ред, законност, справедливост“, която беше част от ОДС.

Народният представител Павел Чернев започна преди години политическата си кариера във ВМРО, премина през „Атака“, после оглави друга националистическа партия – БНРП, а накрая създаде своя – „Свобода“. След това Чернев се присъедини към групата на БНС в парламента, съставена от ВМРО, ССД и земеделците.

Най-сериозен скок обаче без-спорно направиха бившите зам.-шефове на СДС Христо Бисеров и Йордан Цонев, които днес са основни фигури в ДПС.

Страници: 1 2 3 4

Comments

Ради Дончев казва:

Ужассс……

Вашият коментар