Menu

Данаил Парнаров

Актуални анализи на събитията от днес, вчера и утре

Шест месеца и половина публично Дамян-off

Стефан Дамянов

Стефан Дамянов

Точно преди толкова време направих групата във Фейсбук Дамян-off, която набра лавинообразна популярност с идеята си, че Казанлък има нужда от нов кмет, който вече обаче да няма нищо общо с лявото политическо пространство.

Може би подходих повече емоционално и оптимистично към идеята тогава.

Но, честно да си призная – днес не съжалявам.

Защо ли? – ами прочетете само колко умни хора пишат в нея!

Навярно само заради тях си е заслужавало…

Надя Стефанова

Араламбене му е майката, казваше един герой на Радичков. Оказва, се че така и в нашата община. Облепиха туристическия център с агиттабла на успехите, нямаше медия по която кметът да не отчете, че общината е привлякла и реализирала десетки европейски проекти за десетки милиона левове. Да, ама не. Както пък казваше Петко Бочаров.

„Община Казанлък е реализирала проекти със средства от европейските фондове за над 36,4 млн. лева за периода 2008-2010 г.“, твърди Дамянов пред Фокус, Дарик, Долина и… последният да затвори вратата. Според: „Табло на успехите“ на Искра 4 – средствата по проекти са даже с 6 милиона повече – 42 млн. лв. Милиони летят насам-натам, но диря няма. Е, как ще има?

Оказва се , че според Националната информационна система за наблюдение и управление на структурните инструменти на ЕС фактите са следните: За перода 2008-2011 г. община Казанлък като бенефициент има участие не в 38 , а в 6 проекта по европейските програми: 1 е изпълнен (на стойност69 403 лв.- за социално включване), 2 са регистрирани (за енергийна ефективност и план за градско развитие – обща стойност към 4 млн. лв.), 2 проекта са в процес на изпълнение, Солидарност и състезания по математика – обща стойност малко над 230 000лева/, 1 проект е временно спрян – Интегрирания воден проект на Казанлък -стойност над 6 млн. лв.

Тази информационна система е публична и всеки може да я види на сайта BGREGIO.Днес фактите бяха представени на брифинг в централата н ГЕРБ Казанлък.С други думи стана ясно, че не били компютри , а компоти. Но Стефан Дамянов продължава бодро да жонглира с милиони .Още колко?

Hristo Hristov

Просто статистика.

На изборите за кмет през 2008 година в Казанлък има 7 кандидати, като за шестима от тях са гласували общо 4 880 души. Спечелилят още на първия тур Стефан Дамянов е получил доверието на 25 187 и има безапелационната подкрепа на 83,77 на сто от участвалите.Активността е била 47,11 на сто.

Данаил Парнаров

Днес наистина ме разсмяха.

Цитираха ми перифраза на народния представител Емил Караниколов: На гол тумбак – чифте пиари“

Засмях се и внезапно ми стана тъжно…

Навярно, защото знам, че опитът да правиш ПР вместо политика винаги завършва с катастрофа за някого.

Страници: 1 2 3 4 5 6 7

Вашият коментар