Menu

Данаил Парнаров

Актуални анализи на събитията от днес, вчера и утре

Панаири, панаири… данъчни и не съвсем

Лили Иванова
Лили Иванова

Лили Иванова

Вечната Лили Иванова май отново е персонаж в емблематичната си песен.

Чиновници готвели акт за близо 500 000 лв. укрити доходи от Лили Иванова за последните години и според някои медии, примата имала намерение да се жалва лично на премиера Бойко Борисов от "данъчния терор".

На другия полюс пък са хората, които живеят на социални помощи, но доработват тайничко, които обаче също са обект на данъчен интерес. Вярно – техните панаири са по-скромни, но и там пада яка веселба.

Дори и в достолепната и благоустроена Великобритания. Там държавата губи годишно по 1,6 млрд лири от измами, свързани с укрити доходи и държавната финансова подкрепа на безработни, имигранти и неженени хора без подкрепа от семейството си.

Британското правителство обаче прояви чувство за хумор, като публикува списък с най-абсурдните и смешни оправдания, които инспекторите са чували от хора, заловени на „местопрестъплението“. Вестник "Дейли Мейл" отпечата някои от най-вдъхновяващите:

„Не използвах стълбата, за да мия прозорци. Носех я, защото ми е предписано като лечение за болния ми гръб!”

"Ние не живеем заедно – той просто идва всяка сутрин, за да си напълни манерката!”

"Нямах представа, че жена ми работи! Не съм забелязал, че по два пъти на ден излиза от къщи, облечена с флуоресцентен елек, на който пише "Чистота"."

"Откраднаха ми портфейла, така че някой сигурно използва идентичността ми. Не съм работил."

"Не знаех, че още съм на социални помощи."

"Не съм декларирал доходите си, защото не съм спестявал. Парите ми ги подаряваха.”

"Той живее в каравана пред къщи. Не сме заедно."

"Той се прибира всяка вечер, но отново излиза сутринта. Въпреки че няма друг адрес, аз не гледам на него като мъж, който живее в моя дом.”

"Не работех аз. Близначката ми работеше."

"Не знаех, че жена ми работи, защото работното й време съвпада с часовете, които всеки ден прекарвам в градинската беседка!"

Вашият коментар