Menu

Данаил Парнаров

Актуални анализи на събитията от днес, вчера и утре

Незапомнен Виртуален Ураган ни връхлетя тази седмица

А Фейсбук заприлича на виртуална безплатна скара-бира пред циганска махала.

И не само това – там вече предлагат дори и Виртуален кокал като реална храна на бездомни кучета.

Бедний ми бедни, Барак Обама – ти си виновен за всичко това с онази твоя американска приумица да ми се правиш на виртуален каубой.

Ела в България и виж днес докъде ни докара!

Един от най-популярните сайтове за виртуална комуникация – Фейсбук (Facebook), е на път да се превърне в най-дивото използвано средство за агитация и събиране на подкрепа от българските политици.

Докато при последните избори – тези за евродепутати, кандидатите и партиите „откриха“ възможностите за агитация през блоговете, сега те все повече се насочват към Фейсбук. Наред с разпространената вече практика за създаване на различни „каузи“, в които потребителите могат да се включат, все повече стават и индивидуалните страници за подкрепа на даден политик.

Направо на маймуни ни обърнаха в този Фейсбук, който на теб ти спечели уж изборите, в което аз лично не вярвам де…

А ако и не ми вярваш, то влез да початиш и ти в българския Фейсбук де!

Ама наистина влез, за да видиш как по твоя почин потребителите му могат да се включат и в различни политически каузи, някои комични, други по-сериозни.

„Да спасим България от Гоце – родината е там, където е сърцето, а твоето е в Русия“, призовава една от групите.

Друга иска подкрепа за идеята „Бойко Борисов за лидер на всички БЗНС-та по земните кълбета!!!“.

Заради решението пък на великотърновския университет да връчи титлата „доктор хонорис кауза“ на Владимир Путин, е създадена и страница „Не на путинизацията на Търновския университет“.

Над 2300 души пък са се включили в каузата „Обзалагам се, че мога да намеря 5000 души които не харесват Станишев!“.

„Аз не съм лош човешки материал“, „Вън мутрите от местната власт“ (със снимка на братя Галеви), „Искам избори 2 в 1″, също събират подкрепа.

Днес страница в мрежата имат лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов, на ДСБ – Иван Костов, на „Атака“ – Волен Сидеров, както и царистите Владимир Каролев, Борислав Цеков и др.

„Нов“ във Фейсбук е лидерът на ДПС Ахмед Доган – отскоро той също набира поддръжници. На страницата му, събрала около 45 фенове, името на Доган е изписано на турски език, биографията и информацията за него са на български и на турски. Сайтът информира, че любимите цитати на Доган са: „Аз имам слабост към предкризисните и кризисните явления, защото събуждат воля за живот“ (на конгрес на НДСВ), „Явно имаме нужда от общуване, жадни сме един за друг. Обгрижвай партньора си, за да го обикнеш!“ (на семинар на управляващата коалиция).

А за групите по местни интереси не ми се говори направо…

Честно, луд съм вече от виртуална агитация и ежеминутна досада.

И реших да си бягам на село – там Интернет няма, значи няма и Фейсбук, а селото е малко и няма да има дори и плакатна и устна предизборна агитация… Вярно, няма кръчма, но все ще устискам някак си, а е и по-релаксиращо пред онова виртуално цунами, което ме очаква тези дни пред компа…

Вашият коментар