Menu

Данаил Парнаров

Актуални анализи на събитията от днес, вчера и утре

Доган казал, че Моралът в Политиката е вреден

Само прочети!

Коментарите ми са накрая и са от 9 години насам, въпреки че…

А бе вие много добре си знете защо е многоточието – навярно защото всички вкупом пак усещаме, че на Бойко му се готви някакъв кюляф – думата наистина си е турска и означава в превод нещо като гаден, мръсен номер, но само не се знае кой, кого, на кого и кога. Отделен е въпроса изобщо докога кюляфизма ще има почва в България?

Aвтор(и): Труд, прочитания: 5608, коментари: 37

Ахмед Доган бе сред лекторите в Училището за политика.

Търсенето на морал в политиката е вредно за държавата. За качествата на един политик трябва да се съди по това какво прави за държавата, а не дали действията му са морални или не. Това е заявил на 16 март т. г. лидерът на ДПС Ахмед Доган пред участниците в националната програма „Управленски умения“ на Училището за политика „Димитър Паница“, научи „Труд“. Семинарите на бъдещите лидери се провеждат в хотел „РИУ Правец“.

През тази сесия лекции вече са изнасяли премиерът, президентът Росен Плевнелиев и лидерът на БСП Сергей Станишев, разказаха участници, които не казаха имената си, защото са подписвали декларации за конфиденциалност. Изказването за разграничението на морала от политиката Доган направил след въпрос на една от ученичките дали е редно политик от неговия ранг да получава хонорар като консултант по „Цанков камък“.

В отговора си лидерът на ДПС цитирал италианския философ Николо Макиавели, който пръв лансира идеята за ясно разграничение на двете сфери. „Действията на държавниците трябва да се оценяват по това дали са допринесли за човешкото благо, а не от морална гледна точка“, припомнил тезата на Макиавели Доган. И допълнил, че „политиката не е полето на борба на ценостите, а полето на целесъобразното, на поставянето на цели и избирането на средства за постигането им“.

Лидерът на ДПС в България посочил, че търсенето на морал в политиката започнало да се налага у нас след 1923 г.

На участниците в „Училището за политика“ им направило силно впечатление, че Ахмед Доган не казал една лоша дума за ГЕРБ. Не разкритикувал и отделни представители на властта – министри или депутати.

По-късно, в неформален кръг в гурме ресторанта на хотела, отново след въпрос на присъстващи, Доган прогнозирал, че до три месеца президентът Росен Плевнелиев рязко ще се разграничи от премиера Бойко Борисов.

Лидерът на ДПС споделил, че е останал с изключително добри впечатления от срещата си с държавния глава в началото на март т. г. Тогава той похвали Плевнелиев за „нетипичната и иновативна инициатива по отношение на националната ни стратегия до 2020 година“.

На въпрос oт участник дали ще се разпадне Европейският съюз, Доган обяснил, че не прогнозира пълен разпад в следващите години, но има неблагоприятни тенденции, които могат да доведат до разделянето му на части.

“При подобен негативен сценарий въпросът за план Б и план C е фундаментален, но българската политическа класа все още не е готова да му даде отговор”, признал Ахмед Доган.

А ето аз кога, какво и как съм писал за Доган.

Чети внимателно и сравнявай във Време, Партии, Морал и Власт.

  1. Това Доганово барбекю Мавзолей ли е?
  2. Доган пося Ветрове, дано не жънем Бури
  3. Доган завинаги
  4. Бойко, не проумя ли, че в у нас Безочието е ненаказуемо

Вашият коментар