Menu

Данаил Парнаров

Актуални анализи на събитията от днес, вчера и утре

Дивотия на куб или супербизнес за частни детективи

Дивотия на куб или супербизнес за частни детективи
Дивотия на куб или супербизнес за частни детективи

Дивотия на куб или супербизнес за частни детективи

Това, което ще прочетете навярно ще ви се стори пълна идиотщина и не ми се вярва да е истина.

Но на мен много неща не ми се вярваха през последните 20 години – пък те взеха, че наистина се случиха.

Затова само споделям какво се говори между хората.

Например, че верни хора на партии и кандидат-кметове ще ровят за мръсни тайни на електората, за да манипулират изборните резултати

Колко от гласовете ни ще бъдат купени? Каква ще е цената?

Най-вървежен щял да е номерът в малките селища, където хората се знаят и където огласяването на един любовен триъгълник би означавало крах на нечия биография или най-малкото на нечий дребномащабен бизнес.

Шпионските дейности вече са започнали и хората, които искат да си гарантират позиция във властта, трупат собствен информационен масив като инструмент за притискане на избирателя. Гласувай за мен или ще кажа на всички с кого спиш (как си криеш данъците), е новата формула за въздействие от страна на играчи в кметските избори.

Депутатите вече си разказвали за опити отсега да се уговорят председатели на цели избирателни комисии как да докарат вота до желания резултат.

Печелившата рецепта била да се дадат пари на ръка не на отделен избирател, а на шефа на избирателната комисия или на някой от помощниците му. „Хонорарът“ се определял както от амбициите на политиците, от финансовите им възможности – така и от мащаба на съответния район. С 2 до 5 бона на ръка човекът от комисията трябвало да осигури желания резултат.

Наблюдателите отбелязват, че купуването на гласове е вследствие на усилията на бизнес средите и лица от организираната престъпност да издигнат местни политици като начин за по-лесен достъп до европейските фондовe да се прилепиш към победителя.

Вашият коментар